Iso Osa Aku Ankan Levikistä Tilataan Netissä

Iso Osa Aku Ankan Levikistä Tilataan Netissä

Suomeen sijoittuneet lehtikustantamot ja Aku Ankka ovat toteuttaneet vuosikaudet kovenevaa taistelua toisiaan vastaan. Yritysten välinen kilpailu ei liene helpottumassa, kun nykyaikana kustantamojen täytyy ottaa huomioon tämän päälle toiminta www:ssä. Painetun Aku Ankan tekeminen on murroksessa joten perinteiset kustantamot kärvistelevät ihan uudenlaisten haasteiden edessä.aku ankka lehtiKun verrataan vaikkapa norjalaisiin, suomalaiset väestöryhmät lienevät intoutuneita silmäilemään aikakauslehtiä, mutta kaikesta huolimatta lukijamäärät näyttäisivät olevan menossa alas. Kuluttajatottumusten muutos näkyy myös uutisiin keskittyvien lehtien markkinoilla. Pysyäkseen mukana kilpailussa lehtifirmojen täytyy tarkkailla suomalaisten ostokäyttäytymisen muuttumista ja lisätä palveluitaan webissä.

Hakukonemainonta näyttäisi olevan asiakkaiden lisäämisen kannalta loistava keino. Suuri osa pohjoismaalaisista käyttää joka päivä Googlea, näinollen markkinapotentiaali on massiivinen. Facebook lienee paikka missä suomea puhuvia voidaan vaivattomasti lähestyä. Perinteinen mainostaminen sen sijaan laskee tehokkuuttaan joten Aku Ankka tarjouksen mainostus käy kustannustehottomaksi.

Suosituimmat lehdet niinkuin vaikkapa Seiska tai Aku Ankka ovatkin vakiinnuttaneet oman lukijakunnan, joten niiden kilpailutilanne onkin keskimääräistä parempi. Kuluttajien suosiosta joutunevat hanakammin taistelemaan erikoisemmat lehtijulkaisut, niillä ei yleensä ole yhtä paljon resursseja mainostamiseen kuin suosituimmilla julkaisijoilla.

Aikakauslehtien tarjoukset muuttuvat yritysten välisen kilpailun koventuessa entistä edullisemmiksi, koska yritykset lähtevät mukaan kovenevaan taisteluun markkina-asemastaan. Tämä taitaa olla tietenkin kuluttajien näkökulmasta ainoastaan hieno kehityssuunta, sillä lehtijulkaisuiden ohessa lahjoitetaan myös valtavasti mielenkiintoisia tilaajalahjoja. Houkuttelevimmat lehtien alennukset eivät todellakaan automaattisesti ole poimittavissa lehtifirman nettisivuilta ja näinollen lehtien alennuskoodeja kannattaa kalastella eri tarjoussivuilta.

Lukuisat tarjoussivut esittelevät Aku Ankka lehtitarjouksia, jotka sattuvat olemaan erittäin puoleensa vetäviä. Tarjouslehden ohessa toimitettava oheistuote näyttäisi olevan useimmiten kalliimpi kuin kuluttajan tarjouksesta maksama hinta. Alennushintainen lehtitilaus on järkevää käyttää hyödyksi, vaikka itse aikakauslehdestä ei hirveästi tykkäisikään, koska nopean tilaajan edut maksaa aikakauslehden tilauksen takaisin asiakkaalle.

Aikaisemmin Aku Ankka netissä Ankan tilausjärjestelyt täytyi mennä toteuttamaan puhelimitse tai postitse lomakkeella. Se oli varmasti hitaanlaista ja epävarmaa. Nykyaikana tilauksen pystyy toimittaa netissä, niinpä suoramyynti on varmaankin vähentynyt selvästi. Aikakauslehden uunituore vedos tulee postissa useasti jopa kolmessa vuorokaudessa tilausvahvistuksen jälkeen.

Internetin mahdollisuuksien kokonaisvaltainen hyödyntäminen on epäilemättä vienyt aikansa lehtiä tuottavilta toimijoilta, silti jatkoa on tulossa. Suomalaisten siirtyminen mobiikäyttäjiksi lienee tuonut ihan uudenlaisia teknisiä ongelmatilanteita. Kustantamot ovat pakotettuja vaihtamaan toimintatapojaan, kun kännyköille täytyy tehdä ihan erilaista sisältöä. Saadakseen näkyviin kehityskulun paremmin täytyy odottaa vuosikausia, kun tulevaa on hankala arvailla.